Ny smak från Go coconuts!

 Go coconuts kommer nu med en ny smak - Completely coconuts. Det kan tyckas vara givet att glass gjord på kokosmjölk också måste få finnas i kokossmak! 

- Vi har fått många förfrågningar från våra kunder om varför vi inte har en ren kokossmak. Så den här säsongen går vi all in och lanserar en kokosmjölksglass med bitar av kokos i! Säger Sofia Lindskog grundare av Green Creation AB som gör Go Coconuts. 

Glassen kommer ut i butiken redan nu i slutet av april och passar utmärkt själv eller som tillbehör till desserter. Tänk er Bounty-känslan när glassen kombineras med chokladsås?! Glassen består som vanligt av ekologiska råvaror och finns på utvalda butiker runtom i landet.

Gococonuts

Vegan Soul Train blir kiosk

Den 100 % veganska foodtrucken, Vegan Soul Train, rullar ner till Malmö och i Stockholm ersätts den med en kiosk som kommer att heta Fire and Ice. Det bli samma goda burgare och glass fast nu på Tantogatan 85, Stockholm! Kiosken öppnar under maj.

Om läget säger Bart Brolin,  grundaren av Vegan Soul Train, till Södermalmsnytt – Det rör sig många där under sommaren. Det är bättre med fler kiosker än att vara ensam. Det drar fler kunder och vi konkurrerar inte. Och veganglassen vi serverar är inte bara socker och grädde. Den är maxad med proteiner, är fettsnål och ekologisk. Så den är bra för alla som tränar. Och diabetiker kan äta den. 

VSTVST

Hitta veganskt godis!

påskgodisFoto: Lost Mountain Studios/ Shutterstock

Letar du efter godis i sista minuten? Det finns mycket godis som är veganskt i vanliga butiker. Hitta vegansk godis med vår app VEGOKOLL - allt du behöver göra är att scanna de produkterna du vill ha och kolla om de är veganska! Finns till både iPhone och Android.

Matinspo till påsken

Påsk recept Foto: Vegoteket.se

Fira en djurvänlig påsk! Förutom att bjuda på klassisk inlagd aubergine så har vi andra roliga påskiga-recept här. Nedan hittar ni recept på - rostad rotselleri, rödbetskräm och tofu med örtpesto. Glad påsk! 


2 portioner 

  • 1 stor rotselleri
  • 1 block tofu (ca 250 gram)
  • olja
  • salt och peppar
  • machésallad
  • sesamfrön

    Örtpesto 

    • 4 dl färska, ohackade örter (vi använde citronmeliss, basilika och timjan
    • 1 ½ dl skalade, hackade mandlar (det går bra med solrosfrön med)
    • 1 msk citronsaft
    • 1 msk agave
    • 1 vitlöksklyfta
    • ½ dl rapsolja
    • 1 tsk salt
    • några nypor svartpeppar

      Rödbetskräm 

      • 2 kokta rödbetor
      • saft från ½-1 citron
      • ½ dl olivolja
      • salt och peppar
      • 1 burk kokta kikärtor (400 gram)

     

    Sätt ugnen på 225 grader. Skär bort skalet på rotsellerin och dela i två stycken 1,5 cm tjocka skivor. Lägg på en plåt, olja, salta och ställ in i ugnen. Skär tofun i rektanglar och pressa under handduk för att få bort överflödigt vatten. Vänta med att steka tills resten är färdigt.

    Örtpeston:
    Lägg alla ingredienser i en mixer och mixa till en hyfsat grov massa. Smaka av med ev. mer salt och peppar och ställ in i kylskåpet.

    Rödbetskrämen:
    Mixa kikärtor, rödbetor och citronsaft. Häll i olivolja, lite i taget och mixa ihop allt eftersom. Krämen ska inte vara för rinnig. Smaka av med salt och peppar när konstistensen känns bra. Stek nu tofun krispig i olja med lite salt! Låt svalna av en aning.

    Lägg upp en rotselleriskiva på varje tallrik och klicka på rödbetskrämen. Bred örtpesto på varje tofubit och lägg överst på rotsellerin. Dekorera med machésallad, mer rödbetskräm och sesamfrön. Bon appétit!

Cruelty-Free parfym!

The Body Shop

Visste ni att mysk kommer från myskhjorten? Anita Roddick, grundare av The Body Shop, drev inte bara framgångsrika djurrättskampanjer. Hon skapade också ett helt nytt sätt att tänka kring dofter. Myskhjortar har länge plågats för att utvinna äkta mysk. 1981 när The Body Shop lanserade sin första White Musk-doft var den en av världens första dofter som använde etisk vegansk mysk! Nu 36 år senare kommer White Musk® L’Eau som är en fräsch och fruktig twist på den ikoniska doften. White Musk® L’Eau kommer ut i butik från 2 maj och flaskan på 100 ml kostar 395 kr.

Kung Markattas grillskola

Tillsammans med David Frenkiel och Luise Vindahl som ligger bakom den internationellt erkända matbloggen Green Kitchen Stories, har Kung Markatta tagit fram flera vegetariska grillrecept och ett stort antal grilltips.  Det är fina, goda och vegovänliga recept för sommarens grillkvällar. Hitta fler recept här

Vego på Vårruset

Foto: Zarzamora/ShutterstockFoto: Zarzamora/Shutterstock

Vårruset som är världens största motionsserie för tjejer är i år sponsrade av Coop.  Och alla deltagare blir bjudna på lakto-ovo vegetarisk picknick . Vi tycker inte att lakto-ovo är optimalt när det skulle gå att ta bort animaliska produkter helt och hållet  men vi tycker ändå att det är kul att även dessa typer av evenemang rör sig åt ett djurvänligare håll. 

– Det känns helt rätt i tiden och jag tror att de allra flesta uppskattar att Vårruset och Coop slår ett slag för både miljön och hälsan, säger Christer Clefberg.

Oumph! Omelette

Sverige vaknar till en sorgens dag efter gårdagens attentat i Stockholm. Idag påminns vi extra mycket över att ta vara på tiden vi har med våra nära och kära. 

Idag delar vi recept på en god omelette att dela med vänner, familj och bekanta! Flera brunch recept hittar du hos Oumph.

280 g Oumph! Salty & Smoky
1 handfull champinjoner
0,5 vitlöksklyfta
1 dl växtbaserad grädde
1 krm timjan
1 näve babyspenat
salt och peppar 

Omelett:
350 g silkestofu
4 msk växtbaserad grädde
3 msk potatismjöl
1 msk näringsjäst, typ Bjäst
1 krm gurkmeja
1 msk grönsaksbuljongpulver
salt och vitpeppar
margarin till stekning

Tillvägagångssätt
Gör smeten till omeletten först: mixa allt till en slät och blank smet. Värm en panna med massa margarin på medelvärme. Klicka ut ca 1,5 dl smet till en omelett. Forma till en jämn och någorlunda rund form. Stek tills smeten börjar torka lite på ytan.

Tina Oumph! Salty & Smoky. Dela champinjonerna och hacka vitlöken. Stek svamp och Oumph! i en het panna med margarin, till grymt snygg stekyta. Tillsätt vitlök, grädde och timjan. Låt grädden puttra i ett par minuter. Smaka av. Vänd ned spenaten sist.

Kolla så omeletten lossnar från pannan. Släng på en hög Salty & Smoky-röra, vik ihop, stjälp upp på tallrik. Klappa dig själv på axeln och ät!Omelette

Urtekram nya serie - Morning Haze

Urtekram som länge har varit anslutna till Leaping Bunyy (HCS)  lanserar en ny kroppsvårdsserie - Morning Haze.  Serien består av produkter för hela kroppen allt från schampo, balsam, spraybalsam, duschtvål, bodylotion, handtvål, handkräm och krämdeo. Alla produkter är förutom att inte vara djurtestade även veganska! 

-  Apoteken har länge efterfrågat en egen serie med extra mycket av allt och nu är den här. Vi har nog aldrig upplevt en så stor efterfrågan redan före lanseringen, så det känns extra roligt" säger Josefin Åström, produktchef vid Urtekram. 

Morning Haze

Djurvänligt påskpynt

PåskpyntBild och kreation av: Sofie Alvén

Påsken närmar sig och Djurens Rätt uppmanar att inte använda fjädrar från fåglar - vi tipsar om hur du kan göra ditt påskpynt djurvänligt!

Till de färgglada trådäggen behöver du

  • Virkgarn eller annan tråd i bomull
  • Ballonger
  • Flytande lim eller tapetklister

Så här gör du

  1. Blanda ut limmet i en skål med lite vatten så att det blir rinnigare.
  2. Blås upp ballonger till den storlek du vill ha på äggen.
  3. Linda upp ungefär så mycket tråd som du tror att du behöver till en ballong. Det kan vara smart att klippa tråden i flera bitar så är det inte lika stor risk för trassel!
  4. Blöt ner tråden ordentligt med limmet och massera in det i tråden. Akta så att tråden inte trasslar sig! Krama ur så att det inte droppar.
  5. Vira den kletiga tråden runt ballongen i ett mönster som du tycker blir fint, tänk på att hålla tråden ganska spänd.
  6. När du virat lagom mycket tråd runt ballongen ska den torka. Det bästa är om du kan hänga upp ballongerna, du kan t.ex. använda en pinne att knyta fast dem vid. Låt trådäggen hänga på tork tills de är helt torra och stela, det tar ungefär ett dygn.
  7. När äggen har torkat helt, ta en nål och stick hål på ballongen. När ballongen krympt ihop kan du bara plocka ut den ur ägget.

Tadaa, trådägget är färdigt! Om du vill hänga det i påskriset är det bara att sätta i en tråd och hänga upp det.